Uxphon

Uxphon.jpg

Uxphon

Område Hinsides
Innbyggere 25.000

Numenera s.176

Langs vestsiden av Svartkjølen finner man Dødvannsgjelet. Gjelet inneholder et omfattende rørsystem som forsvinner inn i gjelveggen på hver side. De keramiske rørene er tre til fire meter i diameter, og opp til fire rør møtes i knutepunkter.

Byen Uxphon (uttales Oosh-fahn) ligger blant disse rørene. Befolkningen bruker de tomme rørene som veier, og utnytter at resten utstråler varme. De rikes hus ligger tett opp mot de varme rørene, og har ofte innlagt både kaldt og varmt vann.

Uxphon er en gammel by. Syv familier hevder adelig status og holder sine herregårder. Ryktene vil ha det til noen eller alle bygningene har skjulte kamre og underjordiske etasjer hvor adelsfolket skjuler sine utsvevelser, skatter og største hemmeligheter. Lokale tyver hevder å brutt seg inn i herregårdene og har sett noen av disse hemmelige stedene, men de fleste slike påstander er nok bare skryt og løgn.

Store deler av befolkningen i Uxphon er slaver. Slavemarkedet i byen er verdenskjent, ikke minst for sin tilknytning til gladiatorarenaen, hvor slaver kjemper både mot hverandre og ville dyr. En dyktig gladiator kan vinne både sin frihet og stor rikdom.

Uxphon

Stemmer i mørket Zicon sigurse